Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Ponitalli Sadetanssi

 

Talli sijaitsee kauniissa suomalaisessa maalaismaisemassa. Sadetanssin tilukset ovatkin hyvän kokoiset hevosten pitoon, on aukeita peltoja laitumiksi ja kunnolliset maastot ratsastukseen.

Sadetanssin tila on alunperin perustettu jo vuonna 1975. Pellot Sadetanssin mailla eivät ole enää Sadetanssin omistuksessa.

Hennun ja Maken omakotitalo sijaitsee pienen matkan päässä tallilta. Talon pihapiiristä löytyy kaksi aittarakennusta, toinen nukkumiseen ja toinen varastokäyttöön tarkoitettu. Pihasta löytyy myös koiratarha.

Sadetanssin tilalla on aiemmin pidetty lampaita, mutta sittemmin jo hevosiakin. Vuonna 2008 tallirakennus remontoitiin täysin uuteen uskoon ja samaan aikaan rakennettiin myös maneesi. Pikkutalli on rakennettu kävelymatkan päähän vasta 2012 lopulla lisääntyneen hevoskatraan ja tilanpuutteen vuoksi.

Kartta

 

Päätallirakennus, pikkutalli ja aasipihatto

Päätalli itsessään on noin 20 hevoselle tarkoitettu. Rakennus on remontoitu entisestä lampolasta.

Tallista löytyy satulahuoneen lisäksi myös taukotupa, toimisto, wc, ruokintapiste ja pesupiste. Taukotuvasta löytyvät hoitajien kaapit sekä pieni keittiönurkkaus. Tallin käytävältä löytyy myös ilmoitustaulu.

Tallin yläkerrassa, eli nukkumavintillä on sänkypaikat viidelle ja lattiapaikat 4 nukkujalle. Vintillä majoitetaan leiriläisiä ja kurssilaisia. Lisäksi sinne on remontoitu pieni yksiö ratsastuksenohjaajallemme Viljamille (sis. oma huone, suihku ja wc).

Lämmitetyssä pikkutallissa on paikat neljälle hevoselle. Tällä hetkellä pikkutallissa asustavat suurimmaksi osaksi Maken hevoset.

Aasipihatossa asustaa kaksi aasiamme. Pihatto on kunnostettu entisestä aitasta, ja sijaitsee tallin takana.

Päätallin pohjapiirros

 

Tarhat ja laitumet

Meiltä löytyy yhteensä 8. nurmipohjaista laidunta hevosille, ponilaidun, hiekkapohjainen pikkutarha, aasipihatto ja pikkutallin tarhat. Noudatamme laidunjärjestystä, jota pyrimme aina väliajoin vaihtelemaan.

Laidunjärjestys

 

Maastot

Maastoja Sadetanssissa on kaksi. Lyhyt maasto on noin 2 km mittainen, kun taas pitkää maastoa pitkin pääsee kulkemaan jopa parhaimmillaan 10 km.

Lyhyeltä maastolta poikkeaa tienhaara hiittilenkille. Lyhyt maasto on tasaista ja vähämutkaista. Siksi se onkin onnenomiaan laukkaamiseen.

Pitkä maasto on hiukan hankalampikulkuista ja epätasaista. Tämän maastoreitin varrelle on pystytetty kesäaikaan maastoesteitä. Reitin varrelta poikkeaa myös monen monta polkua, jotka kiertelevät ympäriinsä kuusikkometsässä. Poluille on lupa poiketa vain ryhmässä tai parin kanssa ratsastaessa, sillä niitä kulkiessaan joutuu ylittämään hankalia ja louhikkoisiakin mäennyppylöitä.

 

Kenttä ja maneesi

Kenttämme on 40x80 metrinen, hiekkapohjainen, aidattu ja talvisin valaistu. Kentän laidalla nököttää vaaleansininen välinevarasto, mistä löytyy kaiken muun roinan lisäksi myös estekalustoa.

Maneesimme on 40x90 metrinen, tarvittaessa kahteen osaan jaettava. Katsomokin löytyy orilaitumen puoleisesta päädystä. Katsomon alla säilytämme kaikkea tavaraa, kuten puutarhakalusteita. Maneesi on käytössä ympäri vuoden.

 

©2020 # Ponitalli Sadetanssi # - suntuubi.com