Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Maastoratsastustunti 10.06.2017 / VIP 30.06.2017

VIP siirretty viikolla eteenpäin, otin huomioon alkukesän juhlat ja juhannuksen ajan kiireet.

-Viljami

Nyt kesän alun kunniaksi mennään vähän rennommissa merkeissä ja otetaan rento maastotunti. Käymme lenkin lähimaastossa, pääsette hyppäämään parin puunrungon yli ja lopuksi otamme pienet peltolaukat läheisellä niityllä :)

Tästä tunnista saa suorituksen maastoilumerkkiin.

Hox hoitajat, tunnista veloitetaan 5v€ asnsioistanne!

-Viljami

 

Ohjeet tunnin suorittamiseen:

Vastaa alla oleviin kysymyksiin ja jätä vastaukset alla olevaan vieraskirjaan seuraavalla kaavakkeella:

Ratsastaja – Hevonen

Vastaukset allekain

 

Kysymykset

1. Mitkä asiat tulee ottaa huomioon maastoon lähtiessä ryhmässä? Valitse oikea vaihtoehto.

A. Tiukka ohjastuntuma, ratsasta lähellä edessä olevaa ratsukkoa, vain käyntiä saa ratsastaa.

B. Ratsasta parijonossa keskellä tietä jotta autoilijat näkevät, jos hevonen kulkee lujaa saa edellä olijan ohittaa, ei saa keventää maastossa, ettei tipu.

C. Kaikki ratsukot jonossa turvaväleillä, ketään jonossa ei saa ohittaa ja vastaantulijat ohitetaan hitaassa käynnissä/pysähtyen, puhelin vetäjällä mukaan ja turvaliivit ratsastajille.

 

2. Mitä huomiot, kun lähdet maastoon yksin? Valitse oikea vaihtoehto.

A. Ilmoita jollekin tallilaiselle minne menet, ota puhelin mukaan, tarkasta että hevonen, sen varusteet ja sinun ratsastusvarusteet ovat kunnossa ennen lähtöä.

B. Lähde rennosti löysin ohjin, ratsasta vain yleisillä teillä, pysäytä hevonen poikittain tielle, kun auto tulee vastaan.

C. Viritä hevoselle apuohjat ettei se ryöstä maastossa, ratsasta vain metsässä ja niityillä, laukkaa äkkiä kotiin, jos jotain vaarallista tapahtuu.

 

3. Miksi kotiinpäin tulee aina ratsastaa rauhallisesti käynnissä? Valitse oikea vaihtoehto.

A. Hevonen voi menettää suuntavaiston ja laukata autotielle.

B. Hevonen oppii, että se pääsee nopeammin eroon ”työstään” ja näin ollen alkaa toistaa kotiin päin kaahailua jatkossakin, mikä on vaarallista ratsastajan kannalta.

C. Jotta hevonen ei jyrää kovassa vauhdissa vastaantulevia kävelijöitä ja tallilaisia tallin pihassa.

 

4. Kävimme vielä ottamassa laukkapätkät niityllä. Jotain yllättävää kuitenkin sattui! Kerro lyhyellä tarinalla, mitä tapahtui ja kuinka siitä selvittiin.

Esimerkki tarinan pituudesta: (n. 6-12 lausetta)

Olimme tulleet maastoon laukkaamaan muiden tuntilaisten kanssa. Päivä oli lämmin ja aurinko porotti niskaan, hevoset olivat jo hionneet. Tuntimme vetäjä Viljami kertoi lyhyesti ohjeet laukkaamisesta ja antoi luvan nostaa laukan. Ratsuni Polle nosti hienosti laukan ja reippaalla nelillä lähdimme etenemään niityn toista päätä kohden. Tuuli humisi korvissani ja silmät vetistivät. Yht´äkkiä kuitenkin hevoseni hidasti käyntiin ja lopulta pysähtyi tuijottaen metsään päin. Metsän laidassa seisoi hirvi! Viljami huusi meitä palaamaan takaisin käynnissä ja hirvi juoksi säikähtäen karkuun. Johan oli maastoreissu!

 

Ratsastustunnit  [ Kirjoita ]

Nimi: Laura

28.05.2017 12:31
Ja nelonen vielä:)

4.Hyvä kysymys. No, ehkä vastaisin tuon yhteistyö hevosen kanssa, koska on mukavanpaa, kun hevonen suostuu tekemän yhteistyötä. Sillä jos hevonen ei ole lainkaan yhteistyöhalunen, uudet asiat ovat vaikeampia.

Vastaus:

Totta! On myös hevosen käsittelijänä hienoa kokea, kun oppii toimimaan yhteistyössä hevosen kanssa. Ja on hevosellekin kivempaa kun se ymmärtää, mitä ihminen siltä pyytää :)

-Viljami

Nimi: Laura

25.05.2017 10:26
Laura - Valo

1.B
2. C
3.A ja D

Vastaus:

Oikein! Kysymykseen 3 D vastaus on myös ihan toimiva, mutta hevoselle mieluisin olisi C-vastaus. Hevosen näkökulmasta paras palkinto on usein se, ettei sitä häiritä tai että se saa hetkeksi rentoutua. Äänikehuun hevonen oppii kuitenkin myös ja on sinänsä pätevä merkki oikeintehdystä työstä :)

-Viljami

Nimi: Iitu

20.05.2017 18:00
4.Hmm. Tykkään oppia uusia asioita ja edistyä. Se on mielestäni ratsastuksen tarkoitus, oppii ja edistyy.

Vastaus:

Hyvä vastaus! Kehittyminen hevosen kanssa on antoisaa ja on hieno huomata, kun oppii kommunikoimaan paremmin hevosen kanssa :)

-Viljami

Nimi: Iitu

09.05.2017 15:48
Iitu-Lumi

1. B
2. C
3. A

Vastaus:

Oikein! Kysymykseen 3. myös vastaus C. olisi käynyt toiseksi vastaukseksi :)
Huomasithan että alinna oli kysymys nro. 4, siihenkin olisi kiva saada vastaus sinulta?

-Viljami

Nimi: Alma

06.04.2017 19:10
Alma - Luna

1. B
2. C
3. A

Vastaus:

Oikein! Kiitos tunnille osallistumisesta :)

-Viljami

Nimi: Viljami

27.03.2017 13:23
Kiitos kaikille tunnille osallistuneille! Olitte reippaasti mukana tunnilla ja kaikilla oli hauskaa :) Otin kaikkien kehittymistoiveet huomioon, jonka pohjalta luon sitten ensi tunnin. Kiva, että olette olleet näin aktiivisia!

Nimi: Iitu

19.03.2017 11:38
Kolmoseen vielä lisäisin että haluttais Lumin kaa kehittyä esteradoilla:)!

Nimi: Iitu

16.03.2017 13:17
Iitu-Lumi

1.2
2. Suuntaa keskelle estettä, ratsastajan katse esteelle, kevyt istunta
3. Lumi oli oikein reippaalla päällä, siksi välillä olikin tiukkia tilanteita ja Lumi villiintyi täysin esteistä. Joten mentiin kovaa ja korkealta.

Vastaus:

1. Oikein
2. Oikein
3. Oijoi, teilläpäs riittikin vauhtia matkassa! :o Taidat olla kuitenkin rohkea ratsastaja, sillä et säikkynyt Lumin intoiluja, toivottavasti teillä molemmilla oli hauskaa! :)

-Viljami

Nimi: Liinu
Kotisivut: http://www.sadetanssi.suntuubi.com/

16.03.2017 09:10
Liinu - Nilla

1. 2.
2. suunta keskelle estettä, ratsastajan katse esteelle, kevyt istunta
3. Tunti meni hyvin. Nilla oli reippaalla päällä, joten hypytkin sujuivat moitteettomasti. Me haluttaisiin kehittyä esteradoilla ja sarjaesteillä, jotta ensi kesän kisan sujuisivat paremmin :)

-Liinu

Vastaus:

1. Oikein
2. Oikein
3. Hienoa kuulla, että teillä oli mukava tunti! Nillan kanssa teistä tulee vielä esteratojen konkareita ;) Otan kehittymistoiveesi huomioon!

-Viljami

Nimi: Julie

15.03.2017 17:16
Julie - Vili

1. 2
2. suunta keskelle estettä, ratsastajan katse esteelle, kevyt istunta
3. Vili oli hiukan reippaalla tuulella, mutta muuten meni ihan hyvin. Mentiin kovaa ja korkealta, mutta pysyin kyydissä. Haluaisin kehittyä istunnan kanssa...

- Julie

Vastaus:

1. Oikein
2. Oikein
3. Oi, teillä tuntui olevan hurja meno Vilin kanssa! Olihan tämä tunti toki aika yllättäen kun olet vasta meillä aloittanut hoitajana, niin onhan se voinut hieman jännittää, Vilikin sen on huomannut :) Otan kehittymistoiveesi huomioon! Ansaitsit tästä 1 suorituksen koulumerkkiin.

-Viljami

Nimi: Alma

14.03.2017 16:38
Alma - Luna

1. vastaus 2.
2. suunta keskelle estettä, ratsastajan katse esteelle ja kevyt istunta
3. Lunan kanssa meni hyvin! Tosi kiva idea tämä, että hoitajatkin voivat osallistua. Hyppääminen sujui hyvin ja Luna oli innokas. Estetunnit ovat minun lemppareitani, samoin maastoesteet. Joten esteillä yleisesti haluan kehittyä!

t. Alma

Vastaus:

1. Oikein
2. Oikein
3. Kiva juttu, että tunti sujui hyvin ja mukava että tykkäät toiminnastamme :) Lunan kanssa on kyllä hauskaa touhuta, se on semmoinen passeli paketti kaikentasoisille ratsastajille. Otan huomioon kehittymistoiveesi ensi tuntia varten! Ansaitsit tästä 1 suorituksen koulumerkkiä varten.

-Viljami

©2020 # Ponitalli Sadetanssi # - suntuubi.com